Popis
Víno zlatavé barvy s výraznou bohatou vůní po přezrálém angreštu s maracujovým podbarvením. Chuť je příjemně nasládlá, šťavnatá s angreštovo-rybízovými tóny.
Základní charakteristika odrůdy Sauvignon
Sauvignon patří do tzv. velké trojky bílých vín společně s odrůdami Chardonnay a Ryzlink rýnský. Pravděpodobně pochází z francouzského regionu Bordeaux nebo z oblastí na Loiře. Nejtypičtější Sauvignony u nás najdeme na Znojemsku nebo Mikulovsku.
Barva vína odrůdy Sauvignon je zelenožlutá.
Ve vůni Sauvignonu u mladých vín často najdeme vůni kopřiv nebo hluchavkového květu, bylinek nebo travnatosti. U vín z dobře vyzrálých hroznů jsou vůně spíše černorybízové, angreštové, najdeme třeba i směs citrusů s kiwi nebo zralé broskve.
Chuť tohoto vína je plná, lehce kořenitá s výrazným ovocitým charakterem a dlouhou, často i lehce minerální dochutí.
Vína dle zbytkového cukru | Suché víno |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinné sklepy Skalák patří k tradičním výrobcům přírodních vín Slovácké vinařské podoblasti.
Nacházejí se ve Skalce u Kyjova a své pojmenování dostaly podle nedaleké skály, která je výjimečným jevem Chřibů.
Vinné sklepy mají rodinný charakter a patří k nejvýznamnějším vinařstvím na Slovácku.
Vinařství bylo založeno v roce 2003 Ing. Luďkem Šebestou. Z původního družstevního podniku na zpracování hroznů
vytvořil krásné vinařství s unikátní architekturou podobnou některým francouzským chateau.
Areál skýtá úchvatné výhledy na okolní vinařskou krajinu a pohoří Chřiby.
V současné době vinařství obhospodařuje cca 25 hektarů vlastních vinic v duchu integrované produkce.
Viniční tratě leží v katastru města Kyjova a obce Skalky. Největší úspěchy však slaví vína z Nechvalínských teras,
které jsou jedny z nejlepších viničních tratí na Slovácku.
Jako jedni z mála vinařství v ČR dávají lidem na výběr ne podle přívlastků (i když ta možnost je zde také),
ale podle terroir, které je na víně to nejpodstatnější.
U bílých vín kladou ve Skaláku důraz na svěžest a čistý projev. Výroba probíhá moderním způsobem ve spojení s tradičními postupy.
Výsledkem jsou vína ovocitá, svěží a s bohatým buketem i chutí.
U rosé vín se zaměřují především na lehkost a svěžest. Jejich rosé se vyznačují šťavnatou kyselinkou
a vůní i chutí po červeném zahradním ovoci.
Červená vína vyrábí klasickým způsobem kvašení na slupkách. Část vín pak zraje několik měsíců ve vybraných dubových sudech.
Díky tomu vznikají plná vína s odrůdovým charakterem vhodná k archivaci.
V prostorách vinařství najdete kromě moderní výrobní haly také ležácký sklep určený ke zrání vína,
degustační místnost pro 40 – 50 osob či lovecký salonek.
V tomto úžasném prostředí vinařství můžete strávit víkend nebo si také nechat uspořádat svatbu.
K dispozici je Vám zde 29 stylově vybavených pokojů a klimatizovaných apartmá.
Toto vinařství je jedním z 13ti vinných domů Slovácké vinařské podoblasti, jejichž vína můžete degustovat v
Klášterním vinném baru #ZiJUViNEM v Uherském Hradišti.